Skip to main content

VIKEND AKCIJA!

Guščiji batak i karabatak

Naš predlog guščijih mesa i recept za njihovu pripremu:

  • smrznuti guščiji gril sa iznutricama samo za 650 dinara po kilogramu,
  • guščija džigerica samo za 5.900 dinara po kilogramu,
  • smrznuti guščiji batak i karabatak samo za 1.200 dinara po kilogramu,
  • smrznute guščije grudi sa kostima i kožom samo za 1.200 dinara po kilogramu.

PEČENI GUŠČIJI BATAK NA MAĐARSKI NAČIN

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 guščijih bataka
  • 1 jabuka
  • 4 kriške belog luka
  • majorana
  • so
  • biber
  • guščija mast

     Vreme za pripremu: 20 minuta, vreme za pečenje: 3 sata 20 minuta.

Način pripreme:

Beli luk iseckati na sitno, dobro opranu jabuku raseći na 4 kriške. Guščije batake pre pripreme treba očistiti i oprati. So dobro utrljati u gušćije batake, a zatim ih posuti sa biberom i majoranom.  Dublju tepsiju namazati sa guščijom mašću, meso namestiti u njoj tako da koža bude okrenuta ka dole. Pored mesa stavite jabuke i obe pospite belim lukom, zatim tepsiju prekrijte folijom za pečenje.

Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu  rernu na 150 stepeni i pecite meso 3 sata. Meso treba više puta okretati tokom pečenja, i polivati ga sa svojim sokom. Kada već nož lako prođe kroz meso rernu treba pojačati na 200 stepeni,tepsiju vratiti bez folije da bi se meso zapeklo i dobilo crvenu boju. Pripazite da meso ne prepečete jer će ono tada biti suvo. Pre serviranja 15-20 minuta ostavite da odmara.

Prijatno!

Saznajte prvi koje su najnovije pogodnosti u Hungarikum centru